Fagforening og a-kasse som studerende?

Skal man være medlem af en fagforening og en a-kasse, hvis du er studerende? Det har helt klart sine fordele. Hvis du gerne vil blive klogere på, hvilke fordele du får som studerende ved at være medlem af en a-kasse og en fagforening, så kan du blive klogere i denne artikel.

Gratis medlemskab i en fagforening

Mange fagforeninger tilbyder gratis medlemskab til studerende. Det gør de dels fordi, at de studerende ikke har så mange penge at betale med, men også fordi det ikke kræver så meget rådgivning. Hvis du for eksempel skulle have problemer med dit studiejob, vil din fagforening dog stadig være til rådighed for dig. Ved at være medlem af en fagforening, når du er er studerende, er du samtidig sikker på, at du ikke glemmer at melde dig ind, når studietiden er forbi.

A-kasse som studerende

Ligesom det kan være gratis at være medlem af en fagforening som studerende, så tilbyder mange a-kasser også et gratis medlemskab til studerende. Det gode ved at være medlem af en a-kasse som studerende er, at du ikke glemmer at melde dig ind, når dit studie er færdig. Har du ikke et arbejde fra første måned, vil du dermed være sikret dagpenge, når du er færdig med studiet. Her er det 14 dages reglen, der gør sig gældende. Du skal nemlig stadig erklære dig ledig hos din a-kasse, inden for 14 dage efter, at din uddannelse er færdig.  Er du ikke medlem af en a-kasse, skal du melde dig senest 14 dage efter, at du har afsluttet sit studie. Så vil du kunne modtage dagpenge efter den første måned. Bemærk at der er nogle betingelser for, at du kan modtage dagpenge, som du skal opfylde. Blandt andet i forhold til dit studie. Det kan du få mere at vide om, hos din akasse-billig.dk.

Opsummering

Som du kan læse, så kan man næsten sige, at det er dumt ikke at være medlem af en a-kasse og en fagforening som studerende. Det er ofte gratis, og så er du sikker på, at du for eksempel kan få dagpenge, hvis du ikke har et job efter studiet. Ydermere så tilbyder både fagforeninger og a-kasser forskellige events for deres studerende medlemmer. Det kan være en god metode til at begynde at etablere et netværk i en tidlig alder, som du kan gøre brug af dit arbejde senere hen. Der bliver også løbende afholdt en masse kurser, hvor du blandt andet kan lære, hvordan du profilerer dig selv bedst muligt ude i erhvervslivet. Derfor bør du overveje at melde dig ind. Vil du gerne have nogle at deltage i disse arrangementer med, kan du jo melde dig ind sammen med folk fra din studiegruppe.